Onderstaande open call voor Eigen Kweek Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant
zal lopen tot woensdag 9 februari 2022 middernacht.

Ben je een podiumkunstenaar en ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector ? Heb je als nieuwe maker een sterk idee voor een eigen podiumproductie in 1 van volgende disciplines of een mengvorm ervan: theater, muziektheater, performance of circus ?

Heb je een link met de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen of West-Vlaanderen?

of

Ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider en wil je échte ervaring op doen door samen te werken met een startende podiumkunstenaar ? Ben je zelf ook minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector ?

Schrijf je dan in voor Eigen Kweek!

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders.

Het traject vindt plaats in drie provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee langs de cultuurcentra in je eigen provincie (10 à 15 speeldata in voornamelijk kleine zalen). Je maakt ook een korte oversteek naar de andere regio’s. En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Concreet aanbod*

  • Ondersteuning door cultuurcentra in de vorm van coördinatie, communicatie, repetitieruimtes en montage, technisch materiaal en ontwerp van licht en geluid

  • Begeleiding door Klein Verzet voor al het zakelijke en productionele

  • Een crash course communicatie en spreiding door experten ter zake

  • Toegang tot het inhoudelijke programma ‘EXPAND(ed)’ van Cas-co vzw

  • Een budget voor een kleine podiumkunstencreatie met correcte vergoeding van alle medewerkers

  • Een tournee van 10 à 15 speeldata langs cultuurcentra

  • Mogelijkheden om je netwerk op te bouwen

  • Nazorg in de vorm van inhoudelijk, zakelijk en spreidingsadvies

Timing open call 2023-2024