Bob - Bob

Wie?  BOB

Wat?  BOB

BOB speelt BOB

Een moeder die gebroken is door de dood van haar schoonzoon ‘Bobbie’, een dochter die een nieuwe partner heeft, een vader met weinig zeggenschap die toevlucht zoekt bij zijn orchideeënkas.

Het net afgestudeerde spelerscollectief BOB (Helder Onkelinx, Timon Kouloumpis en Ruben Pauwels) gaat aan de slag met het stuk ‘Genoeg nu over jou’ van Magne van den Berg.

Drie personages bekvechten over dood, verlies, gemis en over de lasagne die uit de diepvries gehaald moet worden. Botsende overtuigingen, absurde dialogen en misplaatste situaties passeren aan een hoog tempo de revue.

Duik mee met BOB in de woonkamer van dit uit elkaar vallende gezin. Speels en lichtvoetig laten ze elkaar alle hoeken van de kamer zien, om op het juiste moment de stilte weer aan het woord laten.

Via dit verhaal stelt BOB zich de vraag, hoe je in tijden van verandering, extremen en polarisatie toch kan kiezen voor dialoog, gesprek en verbinding.

“Compromissen zijn onvermijdelijk in een democratie maar ook in het huwelijksleven zakenleven verenigingsleven enzovoorts”

Credits

BOB is een EIGEN KWEEK productie
Creatie & Spel BOB (Timon Kouloumpis, Ruben Pauwels, Helder Onkelinx) 
Scenografie & licht Ine Roeder
Dramaturgie Laurens Aneca
Zakelijke leiding Lena Gevaerts
Promobeeld Soetkin Couttenye

Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap
In samenwerking met Trappelend Talent
Met dank aan TAZ, Vincent Company, CAMPO